Koirat24.fi - Etusivu

Bretoni

Rotuinfo
Turkin hoito

Ruokinta


Ryhmä Kanakoirat

Säkäkorkeus 47-50cm

Lisää tietoa
Suomen Bretonikerho

Katso myynti-ilmoitukset

Keskustele Bretoneista

Kuva: uberphot

Bretonin yleisvaikutelma

Bretoni on pienikokoisin seisova lintukoira. Se muistuttaa ulkoisesti pientä seisojaa tai setteriä. Bretoni on lyhytpäinen ja lyhythäntäinen tai hännätön. Rotu on tiivis, eloisa ja tarmokas. Bretonilla on älykäs katse, mikä on rodun tunnusmerkkejä.

Historia yhdellä lauseella

Bretoni on suosittu, alunperin ranskalainen lintukoira, joka tuotiin meille Suomeen 1970-luvulla.

Bretonin luonne ja käyttäytyminen

Bretoni on sosiaalinen ja sopeutuu mitä erilaisimpiin oloihin tasapainoisen luonteensa ansiosta. Se on monipuolinen metsästyskoira, jolla voidaan metsästää kaikenlaista riistaa kaikenlaisissa maastoissa. Eniten Bretonia käytetään kuitenkin lintujen metsästyksessä. Se on erinomainen hakija ja liikkuja, sillä on varsin hyvä hajuaisti, oma-aloitteinen ja seisonta on kestävä. Lisäksi Bretoni on helposti koulutettava rotu.

Muistettavaa hankintaa suunnittelevalle

Bretoni on sosiaalinen ja ihmis-orientoitunut rotu. Bretonia ei siksi tulisi jättää pitkiksi ajoiksi yksin asuntoon tai tarhaan. Yksinäisenä pitkästyessään bretoni voi kaivaa pihaa, purra huonekaluja tai tehdä muuta harmia.

Vaikka bretoni on hyvin sopeutuvainen, on sillä luonnostaan vahva metsästysvietti. Metsästysvietti rajoittaa koiran vapaana pitoa, erityisesti taajama-alueella. Bretoni on melko terve rotu ja se elää usein noin 12 vuotiaaksi.

"Bretoni on innokas metsästyskoira ja tämän lisäksi miellyttävä seuralainen."