Koirat24.fi - Myyntipalsta

Mikä on paras keino opettaa luoksetulo?

Käytkö kursseilla? Koulutatko itsenäisesti? Jaa kokemuksesi koiran koulutuksesta muiden kanssa.

Valvoja: Nuuskamuikkunen

Mikä on paras keino opettaa luoksetulo?

ViestiKirjoittaja Jackrussell » La Tammi 02, 2010 9:51 pm

Mikä on paras keino opettaa pennulle luoksetulo alusta alkaen oikein?
Jackrussell
 
Viestit: 9
Liittynyt: Ma Joulu 14, 2009 3:52 pm

Re: Mikä on paras keino opettaa luoksetulo?

ViestiKirjoittaja Mrs.Malfoy » Su Tammi 10, 2010 6:58 pm

Helpointa on opettaa koira olemaan tulematta, monen koiranomistajan virhe. Jos koiran mielestä on sille itselle mukavampaa olla tulematta, se ei myöskään tule. Kannattaa tarkkaan miettiä mitä tekee, jos koira otetaan kiinni vain kun ollaan lähdössä pois metsästä tai koirapuistosta, vain silloin kun pitää tulla takapihalta sisälle, tai vain silloin kun se on löytänyt jonkun ällöttävän jutun ojasta. Mitä oletkaan silloin tehnyt? Hups, rankaissut koiraa joka kerta luoksetulosta, siispä, ottakaa vinkistä vaari, ja tehkää luoksetulosta mukava kokemus. Rankaisuhan ei välttämättä ole torumista, vaan joku koiran mielestä todella ikävä juttu, kuten kiinni joutuminen kun leikki on hauskimmillaan. MUISTA: et saa koskaan, ikinä kustua koiraasi niin ettei se tule. Älä opeta koiralle että luoksetulo tarkoittaa jotain ikävää, kuten vaikka sitä kiinnijäämistä, vaan opeta, että "tänne" tarkoittaa sitä, että koira saa makkaraa.
Tässäpä tämmöinen tietoisku joka sisältää tärkeän sanoman, varoituksen. Joku ottakoon tehtäväkseen neuvoa miten homma käytännössä toimiikaan.
Kyllä se koira vielä kotona osasi;)
Mrs.Malfoy
 
Viestit: 4
Liittynyt: Su Tammi 10, 2010 6:03 pm

Re: Mikä on paras keino opettaa luoksetulo?

ViestiKirjoittaja Havu » Ti Elo 27, 2013 12:15 pm

Voi kokeilla ns. kontaktikävelyä. Idea on, että koiran vähänkin vilkaistessa sinua silmiin liikut muutaman askeleen taaksepäin. Jos koiraa seuraa kiinnostuneena, se palkitaan.
Koira varmasti tekee sen, jonka se kokee kannattavaksi. Kun se tulee luo, se saa paljon kehuja, rapsutuksia, ehkä leikkihetken tai namin. Koiran tullessa ilman käskyäkin luo, se kannattaa palkita- koira oivaltaa, että omistajan lähellä kannattaa pysyä;D
Havu
 
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Elo 26, 2013 1:09 pm


Paluu Koiran koulutus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron