Koirat24.fi - Myyntipalsta

Mikä rotu sopisi meille?

Tänne voit kirjoittaa erityisesti, jos olet uusi koiran omistaja. Keskustele koiran hankinnasta ja koiraharrastuksesta.

Valvoja: Nuuskamuikkunen

Mikä rotu sopisi meille?

ViestiKirjoittaja Nana » To Heinä 21, 2011 11:22 am

Hei!

Kirjoitan tänne, sillä kolmisen vuotta eri koirarotuja tutkittuani ja niistä tietoja hakiessani alan olla jo aika epätoivoinen, että löytyykö minulle ja puolisolleni sitä ”omaa” koirarotua. Meillä on tällä hetkellä kolme kissaa, mutta tahtoisimme hyvin eläinrakkaina ihmisinä perheeseemme myös koiran, jonka olisi niin perhe- kuin harrastuskoira.

Ajatuksenani olisi siis saada uusi perheenjäsen, joka olisi niin perheeseen kuin lapsiin( eli ”laumaansa”) kiintyvä, helposti koulutettavissa ja sen kanssa voisi harrastaa agilitya kuin tokoakin sekä käydä lenkillä. Koolla ei sinänsä ole väliä, mutta tahtoisimme, että rotu olisi suhteellisen pitkäikäinen ja terve. Karva saisi olla suhteellisen helppohoitoinen, mutta emme hylkää rotua, jonka karva vaatii työtä jos luonne ja muu istuu muuten tarpeisiimme. Koira olisi meille molempien ensimmäinen oma koira, joten rodun pitäisi siinä suhteessa olla ”helppo”.

Tällä hetkellä asumme kerrostalossa, mutta emme ota koiraa nykyiseen asuntoomme, joten meillä on muutto edessä joko kerros-, rivi- tai omakotitaloon riippuen molempien työllistymistilanteesta sekä omista opinnoitani. Meillä ei ole vielä lapsia, mutta aikeenamme on kolmen vuoden sisällä saada perheenlisäystä siinäkin muodossa, niin että koira olisi tuossa vaiheessa vielä nuori (n.1-3vuotias). Vai olisiko parempi jos koiran ottaisi vasta sitten kun meillä jo on lapsi/lapsia? Onko eri rotujen uroksella ja nartulla miten paljon eroa? Tahtoisimme mieluummin uroksen.

Olisiko teillä siis suositella meille jotakin koirarotua?

Kiitoksia vastauksista! : )
Nana
 
Viestit: 1
Liittynyt: To Heinä 21, 2011 11:21 am

Re: Mikä rotu sopisi meille?

ViestiKirjoittaja Maajoliini » Ke Elo 24, 2011 7:37 pm

Meillä on 2 vuotiaan lapsen ja kissan lisäksi 3v.Lapinporokoira. Asuimme ensin kerrostalossa ja nyt ollaan asuttu melkein kaks vuotta rivitalossa. Harrastamme koiramme kanssa Tokoa ja koirahiihtoa. Talvella vetää myös pulkassa lastamme. Lapinporokoira on helppo hoitoinen turkin suhteen,oppivainen, kiintyy laumaansa, ja yllättävän rauhallinen kaveri. Suosittelen!
Meillä ei ollut ollenkaan vaikeeta sopeuttaa vauvaa ja koiraa toisiinsa. Vauva kun rupes herättyään itkemään niin koiramme tuli tökkimään tai vetämään paidasta,että "nyt pitää mennä heti vauvaa kattomaan" ja näytti kuin koira olisi kauhean huolissaan vauvasta. Vaunujen kanssa lenkitkin on sujunut tosi hyvin, aluksi koiramme oli jäädä vaunujen alle kun kiilasi vaunujen eteen, mutta oppi sitten väistämään ja pysymään enemmän vaunujen sivulla.
Nyt ollaan mietitty toista koiraa (1-2 vuoden päästä), ja nämä rotuvaihtoehdot on myös helppoja rotuja. (ainakin meidän mielestä.) Tai sitten päädymme toiseen lapinporokoiraan. :)

-Shetlanninlammaskoira, -sopeutuvainen,helppo kouluttaa,ja kiintyy perheeseensä.
-Tiibetinspanieli, -lapsi rakas,perheeseensä kiintyvä, rauhallinen, uskollinen, myös kovapäinen. Sen kanssa voi harrastaa agilitya ja Tokoa.
-Suomenlapinkoira, -lapsi rakas, helppo kouluttaa koska haluaa mielyttää omistajaansa, ystävällinen.
-Pitkäkarvainen collie, -nopea oppimaan, viihtyy oman perheen kanssa mutta kiintyy vain yhteen ihmiseen, rauhallinen, aktiivinen joten loistava koira agilityyn.
Vaihtoehtona on tietysti sekarotuinen jossa olis paimenkoirasukua..

Koiraa on helppo ruveta valitsemaan jos tietää suunnilleen,että haluaako seura-vai harrastuskoiran, esim. paimensukuisen vai sekä että?! Ja olipa asunto sitten kerros-tai rivitalo niin kyllä koira oppii siellä elämään jos vain se siihen opetetaan. Citykoira kirjaa suosittelen, siinä on vinkkejä jos ottaa kerrostaloon koiran,että mitä kannattaa ottaa huomioon koulutuksessa!
Onnea valintaan! :)
Maajoliini
 
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Elo 24, 2011 6:12 pm


Paluu Ensimmäinen koira ja yleiset kysymykset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron